Sambal Shiok neemt je mee naar een van de meest
gevarieerde Aziatische keukens die zich kenmerkt
door invloeden uit o.a. China, India en Indonesië.
Ontdek dat de Maleisische keuken een perfecte
balans tussen zoet, zuur, zout en spicy met een hint
van bitter is. Het is tijd om kennis te maken met
Maleisië: de melting pot van Zuidoost-Azië.
Waan je in Georgetown op Penang, het culinaire
mekka, en geniet van het fantastische streetfood:
Penang assam laksa noedelsoep, nasi lemak, of kipsaté
die weer net even anders smaakt dan we gewend zijn.
Kook uitgebreid voor vrienden en familie en serveer
een curry met garnalen en betelblad of lamsvlees
gemarineerd in tamarinde met groene pepertjes.
Serveer daarbij bokchoi gestoofd in oestersaus
met knoflook. Sluit af met een typisch dessert als
kokospudding met gezouten karamel en banaan.
Sambal Shiok is ingedeeld op streetfood, snacks
en typische maaltijden voor thuis en sluit af met
zoetigheden. Daarnaast geeft Mandy Yin uitgebreide
informatie over de voorraadkast en waar je de
ingrediënten kunt verkrijgen. Als bonus krijg je in
dit kookboek ook de leukste en lekkerste adresjes van
Penang, Kuala Lumpur en Malakka.
gevarieerde Aziatische keukens die zich kenmerkt
door invloeden uit o.a. China, India en Indonesië.
Ontdek dat de Maleisische keuken een perfecte
balans tussen zoet, zuur, zout en spicy met een hint
van bitter is. Het is tijd om kennis te maken met
Maleisië: de melting pot van Zuidoost-Azië.
Waan je in Georgetown op Penang, het culinaire
mekka, en geniet van het fantastische streetfood:
Penang assam laksa noedelsoep, nasi lemak, of kipsaté
die weer net even anders smaakt dan we gewend zijn.
Kook uitgebreid voor vrienden en familie en serveer
een curry met garnalen en betelblad of lamsvlees
gemarineerd in tamarinde met groene pepertjes.
Serveer daarbij bokchoi gestoofd in oestersaus
met knoflook. Sluit af met een typisch dessert als
kokospudding met gezouten karamel en banaan.
Sambal Shiok is ingedeeld op streetfood, snacks
en typische maaltijden voor thuis en sluit af met
zoetigheden. Daarnaast geeft Mandy Yin uitgebreide
informatie over de voorraadkast en waar je de
ingrediënten kunt verkrijgen. Als bonus krijg je in
dit kookboek ook de leukste en lekkerste adresjes van
Penang, Kuala Lumpur en Malakka.