In 100 recepten toont ze aan dat groenten niet alleen geschikt zijn voor de hoofdmaaltijd, maar de hele dag door gegeten kunnen worden; van ontbijt tot 's avonds bij de borrel! Groenten zijn volgens de auteur een belangrijke bron van vitaminen, mineralen en vezels en worden verhoudingsgewijs nog altijd te weinig gegeten. Het boek geeft tevens veel achtergrond informatie en tips over het gebruik van groeten. De kracht van de recepten zit hem voornamelijk in de eenvoud en de pure smaakbeleving.
Een rijke aanvulling op het eerder van haar hand verschenen kookboek Smakelijck Gezond & Gevarieerd met 100 E-nummervrije gerechten. Het is eerste boek is nog steeds een succes waarvan de 4e druk al in het verschiet ligt. Williene Klinck is tevens blogauteur en behoort tot de meest invloedrijke bloggers van Nederland op het gebied van koken en voeding. Maandelijks trekt haar weblog Smakelijck zo'n 80.000 bezoekers. Zo won zij in 2013 via Just Eat de prijs 'meest populaire foodblog'!