Texel, 1985. Katharina en Peter staan op een beslissend punt in hun relatie. Katharina is zwanger. Daar hadden ze na een relatie van twintig jaar niet meer op gerekend en ze vragen zich af of ze dit samen wel aan willen gaan. Gedurende een zomerse nacht op Texel praten ze met elkaar in de auto, langs de kant van de weg.
Terwijl ze praten dringt het verleden van Katharina zich op. Haar vader en oma overleden toen zij twaalf was, haar moeder bemoeide zich nauwelijks met haar en Katharina voelde zich nergens thuis. Hoe ouder ze werd, hoe meer ze erachter kwam dat haar familie nog een andere geschiedenis kent, die terugvoert naar de Tweede Wereldoorlog.
Soms sneeuwt het in april is een indringende roman over identiteit en afkomst. Zal Katharina inzien dat ze het waard is om te leven, dat ze zelf het lot in handen heeft, en zal het haar lukken haar eigen kind te laten zien dat je zelf verantwoordelijk bent voor je leven? Soms sneeuwt het in april van Janneke Siebelink gaat over hoe we omgaan met het verleden dat we ongevraagd toebedeeld krijgen.