een waterbad op een lage en constante temperatuur
en levert perfect gegaard vlees, vis, groenten en meer
op. Deze techniek is in toenemende mate populair
bij de hobbykok en de verkoop van sous-vide
apparatuur aan de consument neemt al jaren toe.
Met Sous-vide – 85 recepten voor de thuiskok leer je
de fijne kneepjes kennen en ontdek je de talloze
mogelijkheden van sous-vide koken. Waarom kun je
een kip niet in z’n geheel sous-vide garen, maar wél
sappige bouten en filets serveren? Bas Robben laat
aan de hand van 85 recepten zien dat sous-vide koken
een fantastische manier is om voedsel nog malser en
smaakvoller te bereiden.
Met duidelijke aanwijzingen over hoe lang en op
welke temperatuur onderdelen van diverse vleessoorten,
vis, groenten en andere producten tot
perfectie worden gegaard. Van miso-kippendijen
met spek, Portugese varkenswangen met zoeteaardappelpuree
& cavalo nero en kabeljauwfilets
in spannende saus tot sous-vide gegaarde bieten en
wortels, gefermenteerde nectarines, mandarijncustard
en meer. Met zowel basis- als gevorderde recepten, is
dit hét ultieme handboek voor de hobbykok.