Sonja van de Rhoer houdt van puur, vers, lekker en gezond eten in combinatie met een goed glas wijn. Ze combineert goede smaak met de juiste voedingsstoffen en creëert zo smakelijke en fantasievolle gerechten, bijna altijd vergezeld van een passend wijnadvies. Ze geeft daarbij handige seizoensvariaties, bruikbare tips en uitgebreide productinformatie. Al de ingrediënten zijn gemakkelijk verkrijgbaar, meestal gewoon in de supermarkt, soms in natuurvoedingswinkels of op de
(biologische) markt.
Opgegroeid als dochter van een drankengroothandelaar en limonadefabrikant, is Sonja van de Rhoer van jongs af aan bezig met eten en drinken. Later als docent koken en voedingsleer en ruim 45 jaar als auteur van meer dan 60 kookboeken en culinair journalist schreef zij o.m. dertig jaar lang een wekelijkse culinaire column voor dagblad Trouw. Eerder verschenen van haar hand de culinaire klassiekers Hét Margriet Kookboek en Vegetarisch basiskookboek.
‘Dit boek wil je niet alleen in je boekenkast hebben staan, maar vooral op je aanrecht hebben liggen.’
UIT HET VOORWOORD VAN JANNY VAN DER HEIJDEN TV PRESENTATRICE EN PUBLICISTE
‘De recepten van Sonja zijn net even anders, maar wel heel maakbaar. En extra fi jn: ze kloppen altijd! Koken volgens de seizoenen doet Sonja van nature, net als koken uit de voorraad en slim invriezen. Dit boek vol heerlijke recepten, tips & tricks en informatie pak je steeds weer!’
COLETTE BEYNE, DE KEUKEN VAN COLETTE EN CULINAIR REDACTEUR MARGRIET