Taoïsme

Het taoïsme wordt alom erkend als een van de hoofdstromingen van de klassieke Chinese filosofie. Maar wordt het ook begrepen? De prachtige, poëtische en vaak paradoxale teksten hebben aanleiding gegeven tot tal van interpretaties – van obscure en esoterische studies tot populaire managementhandboekjes. In deze inleiding tracht Patricia de Martelaere – aan de hand van fragmenten uit de belangrijkste teksten – de centrale vragen van Lao Zi en Zhuang Zi filosofisch te doorgronden.

Wat moet een mens doen om echt ‘groot’ te zijn? Wat kenmerkt de echte leider? Hoe bereiken we onsterfelijkheid? Geluk? Hoe verhouden geest en lichaam zich? Welke weg (tao) leidt naar deugd en menslievendheid? Welke weg moeten wij volgen? Of bestaan wij juist te meer wanneer wij de weg niet doelbewust volgen, maar meegaan met de stroom?

Taoïsme is het eerste deel in de inleidende reeks Oosterse filosofie, een nieuwe reeks voor een groot publiek.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Taoïsme het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Taoïsme