Toscane voor foodies.
Fotografe Sofie Delauw en schrijver Toni De Coninck doorkruisten Toscane om er de van smaak doordrongen gastronomie beter te leren kennen. De Toscaanse keuken vindt zijn oorsprong in wat men in Italië de cucina povera noemt, letterlijk: de armenkeuken. Maar arm of armtierig is het culinaire erfgoed allerminst. Men kookt er met wat de natuur aanlevert. Wat vandaag niet wordt opgegeten, komt ’s anderdaags onder een andere vorm op tafel. Brood, olijfolie, vlees (ja, ook de ingewanden!), wijn en overvloedig veel groenten. De Florentijnen zijn trouwens ook niet vies van een portie zoets. Je kunt dit boek als een lekkere reisgids gebruiken. Alle adressen werden veelvuldig getest en goedgekeurd. Maar bovenal is het een ode aan het harde werk van hele generaties, aan de bijna hartverscheurende liefde voor het product. In tekst, en in de wonderlijke, sfeervolle beelden.