Meer dan 40 jaar geleden stichtte Pierre Romeyer een vereniging om de grootste talenten van de Belgische gastronomie te groeperen. Samen met Pierre Wynants en Jacques Deluc, algauw versterkt door Claude Dupont, Robert Van Duüren en Pierre Fonteyne, hield de toekomstige baron zo de Belgische Maîtres Cuisiniers boven het doopvont, die vier decennia later herdoopt zouden worden als The Mastercooks of Belgium®.
Naast de portretten van zo’n 120 bij deze vereniging aangesloten chefs en zo’n 30 producenten die hen nauw aan het hart liggen, bevat dit boek een schat aan recepten, en baadt het onder een ware sterrenhemel van de Belgische keuken. Aan de hand van zes thema’s (wijn, bier, de zee, de tuin, het bos en chocolade) nodigen de beste chef-koks van het land u uit te genieten van hun exclusieve gastronomische en smakelijkste creaties op dat vlak.
Tekenen onder meer present in dit naslagwerk: Tim Boury, Wout Bru, Sang Hoon Degeimbre, Bart De Pooter, Viki Geunes, Peter Goossens, Christophe Hardiquest, Arabelle Meirlaen, Vilhjalmur Sigurdarson, Broes Tavernier en vele anderen. Met zijn schitterende foto’s door Heikki Verdurme betekent dit boek een echte mijlpaal in de geschiedenis van de Belgische keuken.
Aan tafel voor een totaalbeeld van de Belgische gastronomie en de invloedrijkste chefs van het land