Johannes van Dam (1946-2013), vermaard lekkerbek en auteur van DeDikkeVanDam, had een voorkeur voor simpele gerechten, waarvan de bereidingstechniek echter nauw luistert. Van Dam sprak uit ervaring; hij kon goed koken en deed het graag. Dat lees je in zijn recepten voor
gerechten die hem na aan het hart lagen, en die zijn in dit boek bijeengebracht.
Want aardappelpuree is pas troosteten met de juiste structuur, en die wordt natuurlijk nooit bereikt met een pakje, en evenmin met een keukenmachine. Hij was trots op zijn erwtensoep, zijn gehaktbal, zijn griesmeelpudding, zijn cassoulet. En hij bedacht hoe je snel een pasteibakje maakt van een gewoon plakje diepvriesbladerdeeg en hoe hollandaise een fluitje van een cent is. Zijn stokpaardjes berijdt hij in de do's and
don'ts bij de bereiding van Tarte Tatin, Caesar salad, crème brûlée, pesto, tapenade, risotto, spaghetti carbonara en gratin dauphinois.
Kortom: Troostpuree en andere favoriete gerechten is onmisbaar in uw keuken.
gerechten die hem na aan het hart lagen, en die zijn in dit boek bijeengebracht.
Want aardappelpuree is pas troosteten met de juiste structuur, en die wordt natuurlijk nooit bereikt met een pakje, en evenmin met een keukenmachine. Hij was trots op zijn erwtensoep, zijn gehaktbal, zijn griesmeelpudding, zijn cassoulet. En hij bedacht hoe je snel een pasteibakje maakt van een gewoon plakje diepvriesbladerdeeg en hoe hollandaise een fluitje van een cent is. Zijn stokpaardjes berijdt hij in de do's and
don'ts bij de bereiding van Tarte Tatin, Caesar salad, crème brûlée, pesto, tapenade, risotto, spaghetti carbonara en gratin dauphinois.
Kortom: Troostpuree en andere favoriete gerechten is onmisbaar in uw keuken.