Wie Annemie Dedulle zegt, zegt truffel. Deze Vlaamse lekkerbek heeft zich namelijk gespecialiseerd in het meest exquise zwarte goud dat er in de wereld te vinden is: de truffel. Zij is geen chef of truffelboer, maar slaagt er in de truffel een plaats te geven op de tafels van de beste restaurants. In dit boek beschrijft zij samen met Toni De Coninck, hoofdredacteur van UIT-Magazine, waarop je moet letten bij de aankoop van truffels. Zij hebben het uiteraard ook over de oorsprong van de knol, over de truffeljacht en over de verschillende soorten truffels. Er bestaan zoveel verschillende soorten truffels dat het soms moeilijk wordt door de bomen het bos te zien! En natuurlijk is het ook niet allemaal rozengeur en maneschijn in de wereld van de 'gouden fungus'. Dit boek is naast een ode aan de truffel ook een lofbetuiging aan de natuur. Er zijn immers weinig producten die zo onderhevig zijn aan de grillen van de natuur. Toen men de chef van een Italiaans restaurant in Londen vroeg hoe hij de geur van truffels zou omschrijven, antwoordde hij 'old socks and sex'. Met omschrijvingen als terroir, aards en muskus kom je wellicht ook in de buurt. Truffels zijn intens en expressief. Ze zijn een passie, een passie die de auteurs samen met foodfotograaf Kris Vlegels in dit boek graag willen delen.