“Dit kan niet langer doorgaan, ik moet Esmerey en mijn zoon zien, ook als ik door gevaarlijke lagen van de hel moet reizen en mijn demonen moet trotseren. Ik ga waar Lucifer mij niet zal bereiken, zodat we niet allemaal sterven. Ik zal de klap uitdelen en ik zal het monster worden, zoals niemand ooit heeft gekend.”
De duivel verschijnt niet altijd met hoorns en geitenpoten, soms verschijnt hij als je diepste hartenwens die waarheid wordt. Je verleden bepaalt niet wie je bent, het vormt je en wie je
kan zijn, maar jij bepaalt wie je zal worden. Wanneer Lucifer verschijnt om Esmerey’s ziel op te eisen tijdens de geboorte van haar zoon, wordt Zathrian gedwongen door de werelden van hemel en hel te reizen. Terwijl hij
verleidingen weerstaat en zijn eigen demonen onder ogen ziet, moet hij beslissen of hij zichzelf opoffert om zijn familie te redden of kiest voor zijn eigen overleving.