Upanishad

Een compacte weergave van het onderricht van Nisargadatta Maharaj.

Nisargadatta Maharaj was een van de grootste leraren van de twintigste eeuw. Hij bracht een opening in de afgescheidenheid tussen de verschillende non-dualistische tradities door zijn totale nadruk op het doorzien van alle concepten, dus ook alle geestelijke doctrines. Hierdoor maakte hij de weg vrij voor universeel non-dualisme.

Niet alleen gaf hij aanwijzingen voor het doorzien van het onware, maar ook voor het herkennen van werkelijkheid – de uiteindelijke Werkelijkheid die iedere seconde je leven doorstraalt. Hij benadrukte het gemak van deze herkenning door te vertoeven in je huidige beleving, oftewel de beleving ‘Ik Ben’. Vanuit deze altijd aanwezige vanzelfsprekendheid kun je zien wát het werkelijkheids-schenkende, bevrijdende element hierin is.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Upanishad het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.

Reageren op Upanishad