Van oorlog ga je houden

Oorlogsjournalist Hans Jaap Melissen onderzoekt wat de aantrekkingskracht is van oorlog. Al jaren komt hij ze tegen: mensen die tijdens oorlogen juist opleven, die er geluk vinden. Mensen die een oorlog missen als hij voorbij is. Hij spreekt hierover met militieleden, veteranen, psychiaters, onderzoekers en burgers die oorlogen meemaakten of nog steeds meemaken in onder meer Afghanistan, Irak en Oekraïne. En waarom keert Melissen zelf steeds weer terug naar de oorlog? Is dat alleen vanwege de belangrijke journalistieke verhalen? Of vindt ook hij daar iets anders?

Van oorlog ga je houden gaat over verbondenheid, de menselijke relatie met geweld en over intens leven, juist in de nabijheid van de dood.

Toon details

Schrijf een recensie

Is Van oorlog ga je houden het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Van oorlog ga je houden