Velen willen af en toe wat meer vegetarische gerechten op het menu, alleen ontbreekt het hun vaak aan originele ideeën. Met Vegetarisch genieten is dit probleem voorgoed van de baan. Het water loopt je in de mond: paprika gevuld met pasta, aubergine- of lenterolletjes, spaghetti-kaaskroketjes, oosters gemarineerde krokante tofuspiesjes, geitenkaastaart met aubergine en tomaat of een bladerdeegpakketje met witloof, zachte blauwe kaas en walnoten. Groentetaarten, terrines, pakketjes en flapjes, hartige pannenkoeken, winters warme recepten, gevulde groenten, klassiekers als pizza, moussaka, loempia, falafel of samosa, en zelfs Belgische hutsepot! Je vindt het allemaal in Vegetarisch genieten. Bij elk recept geven de auteurs tal van ideeën voor bijgerechten en sauzen. Vegetarisch saai, duur en tijdrovend? In korte, luchtige tekstjes, tussen de recepten door, wordt definitief komaf gemaakt met deze vooroordelen. Met dit kookboek raakt zelfs de meest notoire carnivoor ervan overtuigd dat vegetarisch eten echt genieten is. Kristin Leybaert en Miki Duerinck werken al meer dan twintig jaar samen in De Warempel, een restaurant dat bekend is om zijn feestelijke vis- en vegetarische keuken. Ze hebben een eigen creatieve kookstijl ontwikkeld, die zich vooral laat kenmerken door een grote openheid en zin voor avontuur. Verder geven ze ook kooklessen, schrijven ze columns voor de De Standaard én zetten ze recepten op papier, wat resulteerde in Vegetarisch genieten.Neem zeker ook een kijkje op www.vegetarischekookstudio.be.