In 2006 publiceerden Miki Duerinck en Kristin Leybaert het succesvolle kookboek Vegetarisch genieten. Daarmee bewezen ze dat de vegetarische keuken helemaal niet saai of duur hoeft te zijn. Een grote groep van mensen wil zeker af en toe een vegetarisch gerecht op het menu zetten, alleen ontbreekt het hen vaak aan inspiratie, originele ideeën en... tijd. Vaak wordt namelijk gedacht dat vegetarisch koken bijzonder veel tijd in beslag neemt.
Met Koken in 30 minuten - Vegetarisch verwijzen de auteurs deze opvatting voorgoed naar het rijk der fabelen. En wie denkt dat deze snelle vegetarische gerechten niet lekker zijn, heeft het ook helemaal mis. Wat denk je van een pastasalade met gebakken parmezaanschilfers, een stoofpotje van bospaddenstoelen, bladerdeegtaartjes met geitenkaas of kokoscrème met gekaramelliseerde pistachenootjes? Alle gerechten in dit praktische en handige kookboek staan in maximaal een halfuur op tafel.
De mooie foto's in Koken in 30 minuten - Vegetarisch zorgen voor een extra stimulans om de proef op de som te nemen. Waar wacht je nog op ?
Neem zeker ook een kijkje op www.vegetarischekookstudio.be.