Verlangens naar toen

Toen ik twee jaar geleden met pensioen ging en terugblikte op mijn leven, kwamen allerlei herinneringen voorbij uit mijn jeugd. Die speelde zich af in de jaren 50 en 60, de tijd van de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. En omdat ik dichter ben, schreef ik al snel tientallen teksten op rijm over de herinneringen van toen. Ook dacht ik: ik ben vast niet de enige die deze mijmeringen heeft over die bewuste jaren. Als er bij mij al zoveel bovenkomt, dan is dat zeer waarschijnlijk precies zo bij mijn leeftijdsgenoten.
Zo ontstond het idee om een boek te maken. De kiekjes en foto’s daarbij uit eigen voorraad, van vrienden, uit archieven, en na een oproep in de krant zelfs van volslagen onbekenden, maken dit boek tot een geweldig naslagwerk. Even terug in de tijd, in Verlangens naar toen.

Toon details

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Is Verlangens naar toen het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Verlangens naar toen