Zelfs (on)kruid zoals zevenblad, kleine veldkers of look-zonder-look zet ik feestelijk op tafel. Gesproken over feesten ... weet jij waarom wij al die feesten vieren, een heel jaar rond? En wie kwam er op het idee om met Kerstmis een dennenboom vol met kaarsjes en lichtjes te proppen? Waarom vieren we Pasen? Lees dit boek en je vergeet het nooit meer!
Dus! Wil jij genieten van lekker koken, ver rassende kruidenweetjes en feestverhalen die je mond doen openvallen? Dan is dit boek iets voor jou. Wij werkten er een jaar lang aan in de prachtige historische kasteelhoeve de Kerckhem in Wijer en haalden er het beste naar boven.
Daniëlle Houbrechts vertelt per seizoen over de kruiden die haar het meeste aanspreken en geeft receptjes, praktische kruidentips, leuke verhalen en gezondheidsweetjes prijs.
Tessa van Dam verwerkt deze en andere kruiden en groenten in overheerlijke gerechten en oogstrelende bloemstukken, en laat de lezer zo meegenieten van het leven op Kasteelhoeve de Kerckhem.