Vier seizoenen stamppot
Wie denkt dat stamppot typische winterkost is, zal zich verwonderen. De stamppot - op grootmoeders wijze of juist in een hedendaags jasje - kan en mag in ieder seizoen. Dit stamppottenkookboek is het hele jaar door een inspiratiebron voor koks thuis en in de professionele keuken - juist door de eenvoud en originaliteit van de gerechten. Laat je verrassen door deze smaakvolle bundeling van oer-Hollandse stamppotten.
Werner Drent, meervoudig wereldkampioen stamppot koken, behaagt genoegzaam iedere smaakpapil. In de tijd dat hij bij de Koninklijke Marine voer en in de kombuis werkte, ontwikkelde hij een groot gevoel voor diversiteit. Zoveel monden, zoveel wensen. Zijn werk bij Nieuw Woelwijck, een dorpsgemeenschap waar vierhonderd verstandelijk gehandicapten wonen, brengt hem de specialisatie in de oud-Hollandse keuken. Bij deze instelling kookt hij iedere week een andere, verse stamppot. Louter ambachtelijk.
Fotografe Kim Been vertaalt de gerechten van Werner in prachtige beelden. Zij combineert haar jarenlange ervaring in de culinaire wereld met aanlokkelijke foto's. Kim laat sfeer en smaak elkaar omhelzen en weet zo iedereen te enthousiasmeren voor stamppot.
Werner en Kim nemen je mee op een culinaire reis waarbij de stamper het belangrijkste bagagestuk is. Onderweg bezoeken ze onder andere de kombuis van een mijnenjager en de kookstudio van de chef-kok van het Nederlands voetbalelftal. Ga mee, laat je inspireren.
Geniet van de (h)eerlijkheid van de stamppot van vroeger en nu.