In de jaren 70, 80 en 90 veranderde het dagelijks leven in België op vele vlakken. De computer en het internet deden hun intrede, net als de gsm en de sms, de fax, de videorecorder, teletekst, cassette- en cdspelers en de microgolfoven. Er kwamen geldautomaten in het straatbeeld en betaalkaarten in onze portefeuille. We zagen discountsupermarkten, fastfoodketens en Zweedse meubelwinkels opduiken. We begonnen ons afval te sorteren. Het dragen van de gordel in de auto werd verplicht, en we reden ons vast in dagelijkse files. Op tv verschenen nieuwe zenders, in de zetel lag nu een afstandsbediening.
Historicus en schrijver Korneel De Rynck vertelt hoe het gewone leven veranderde tussen 1973, het einde van de golden sixties, en 1999, het einde van de eeuw.Met ook tal van foto’s.
Een boek over videotheken, biepers, walkmans en de milieubox. Over de protonkaart, witte producten, gemeentefusies en protest tegen snelwegen. En over computerchips, chips met flippo’s en floppydiskettes. Herkenbaar voor wie deze periode meemaakte, verrassend voor wie later werd geboren.