Lekker, gezond en zo klaar. Heerlijke recepten met water- en melkkefir op basis van vruchten, sappen en kruiden.
Van oudsher is kefir bekend om zijn heilzame, vitaliserende en reinigende werking. Kefir brengt evenwicht in het lichaam, optimaliseert de lichaamsfuncties en verhoogt de weerstand. In dit boek vindt u een heleboel recepten met zowel melk- als waterkefir. Eerst leert u stap voor stap hoe u deze beide soorten bereidt. Daarna kunt u creatief aan de slag met de heerlijke en originele recepten. Wat denkt u bijvoorbeeld van kefirijs, een kefirkwarktaart, kefirsmoothies of -vruchtensappen? Er zijn talloze mogelijkheden en u kunt eindeloos combineren met verse of gedroogde vruchten, noten, granen, kruiden en sappen. Volg de seizoenen en uw fantasie en u kunt rekenen op een enorme variatie aan melk- en waterkefirbereidingen. Op die manier is kefir niet alleen enorm gezond, maar ook heerlijk om te drinken of te gebruiken als basis voor verrukkelijke gerechten.