Werkelijk alle aspecten van whisky komen aan bod: de geschiedenis, de soorten, de grondstoffen, de productie, het degusteren ...
Met boeiende teksten van Stefaan Van Laere en verhelderende foto’s van Johan Martens
Aangevuld met tientallen recepten op basis van deze sublieme geestrijke drank
Whiskykenner bij uitstek Bob Minnekeer ontvouwt in Whisky à la carte zijn schat aan ervaring inzake het proeven en kiezen van single malt whisky. Werkelijk alle aspecten van deze sublieme drank komen aan bod: van de geschiedenis en de diverse smaaktypes en regio’s, over de grondstoffen en de productie, tot het degusteren en zelfs het uitproberen van enkele whisky trails in Schotland...
Maar Whisky à la carte biedt nog veel meer. Bekende chefs als Stef Roesbeke (De Cluysenaer), Guy Van Cauteren (Het Laurierblad) en Lieven Lootens (’t Aards Paradijs) hebben de rijkdom van koken met whisky al lang geleden ontdekt en willen hun kennis graag delen. Ze bereiden meer dan dertig originele gerechten met heerlijke whisky’s en twee volledige whiskymenu’s. Alle gerechten zijn schitterend gefotografeerd door Johan Martens en Stefaan Van Laere stond samen met Bob Minnekeer in voor de verhelderende teksten in het boek. Zo bevat dit boek onder meer ook een uniek werkblad om de whisky te kiezen die perfect bij je persoonlijke smaak past. Een onmisbaar lees-, leer- en degusteerboek voor elke beginnende of gevorderde ‘single maltees’.