*
Tongstrelende foto’s van Kris Vlegels
*
Een unieke degustatietrip dwars door de wijnwereld
Er zijn ontelbaar veel kookboeken en haast evenveel wijnboeken. Er zijn echter maar weinig boeken die beide op een originele manier combineren. Tien spraakmakende wijnbars en -restaurants in België èn Nederland stellen in ‘Wijn à la carte’ elk een viertal recepten voor met een bijhorende wijntip. Via de fles wordt een wondere reis gemaakt door de boeiende wijnwereld. Het resultaat is een tikje hip, een vleugje revolutionair, maar vooral buitengewoon lekker. Waarom passen de meeste kazen eigenlijk bij witte wijn? En hoor je sauternes eigenlijk wel bij foie gras te drinken? Dé wijnexperts vertrouwen het auteur Toni De Coninck toe aan de hand van hun ervaring en hun recepten. De gerechten, wijnen, restaurants en chefs werden op een prachtige en eigentijdse manier in beeld gebracht door Kris Vlegels, een rijzende ster in de nieuwe lichting veelbelovende food-fotografen in de Lage Landen.