Harold Hamersma geeft meer dan 900 beknopte en originele wijnbeschrijvingen die je de wijn laten proeven, terwijl je er over leest. Geen abstracte termen, maar smaken en geuren die je direct (her)kent.
Als extra bevat deze 20e uitgave van de Wijnalmanak de beste mousserende wijnen. Van champagne tot cava, van prosecco tot vonkelwijn…
[Onderstaande tekst over auteur en van auteur naast elkaar? Kleiner lettertype? Voor beeld: zie de foto van Harold Hamersma, achter laptop met flessen wijn op een rijtje op voorgrond]
Harold Hamersma (wijnschrijver en journalist) proeft jaarlijks zo’n 6.000 wijnen en schrijft daarover in HP/De Tijd, Het Parool en op FoodTube.nl en haroldhamersma.blogo.nl. In 2008 won hij de Vinos de España Prijs voor de Pers. Uit het juryrapport: ‘Hij schrijft toegankelijk, met humor, en ook kritisch. Zijn verhalen zijn lekker om te lezen, zowel de korte als de lange. En als het om de beschrijving van de smaakbeleving gaat is hij buitengewoon scherp, origineel en inspirerend.’ Makkie Mulder, hoofdredactrice delicious.