Op social media lijkt de helft van Nederland vegan en als je het de gemiddelde Nederlander op straat vraagt dan is tegenwoordig iedereen flexitariër. De cijfers laten echter een heel ander beeld zien. De Nederlandse vleesconsumptie is nog altijd fors en áls er al een afname te ontdekken is, dan is die zeer marginaal. Het kamp dat het liefst de hele wereld tot veganisme bekeert voert een strijd met de niemand komt aan mijn biefstuk-beweging.
De klimaatcrises, stikstofproblematiek en schandalen in slachthuizen zorgen voor steeds meer vragen bij de huidige vleesproductie en -consumptie. Er wordt geroepen om een vleestaks en er is een groeiende groep consumenten die zich afvraagt welke rol vlees speelt in een verantwoord dieet. Samuel Levie onderzoekt in het manifest Worstelingen hoe onze vleesconsumptie zo kan zijn doorgeslagen, of hij als worstmaker nog wel op het goede spoor zit en komt met tips waarmee hij denkt dat iedereen, van vegan tot verstokt vleeseter, kan bijdragen aan een gezonder voedselsysteem.