Met dit boek haalt elke gastronoom de beste viskeukens van het moment in huis.
Sinds een vijftal jaar lijkt de vernieuwing in de Belgische keuken zich voornamelijk langs de kuststrook af te tekenen. En dit fenomeen blijft niet onopgemerkt, ook niet door de samenstellers van de rode Michelingids. Met regelmaat ziet een jonge chef zijn culinaire talent bekroond. Niet minder dan vijf toprestaurateurs langs de Vlaamse kustlijn kregen een ster naast hun naam: Stefaan Buyens (Le Fox, De Panne), Wim Vandamme (Maison Vandamme, Zeebrugge), Bart Desmidt (Bartholomeus, Heist), Kim & Stefan Verhasselt (Esmeralda, Knokke) en Christophe Van den Berghe (Jardin Tropical, Knokke). Stuk voor stuk staan ze voor een innovatieve, zeer geïnspireerde viskeuken. Schatten van de Noordzee als kabeljauw, tarbot, rog, garnaaltjes… worden omgetoverd tot uiterst smaakvolle gerechten. De vijf meesterkoks gingen speciaal voor deze publicatie een dubbele uitdaging aan: soep, garnalen, kabeljauw, zeetong, tarbot en rog, waren opgelegde thema’s en daarnaast mocht de chef nog vier compleet vrije gerechten uitwerken. De resultaten zijn een streling voor oog en smaakpapillen.
Stephane Verheye bracht deze culinaire parels op onnavolgbare wijze in beeld, terwijl collega-fotograaf Norbert Maes een treffend sfeerbeeld schetst van het werken én genieten in de respectieve restaurants.
Sinds een vijftal jaar lijkt de vernieuwing in de Belgische keuken zich voornamelijk langs de kuststrook af te tekenen. En dit fenomeen blijft niet onopgemerkt, ook niet door de samenstellers van de rode Michelingids. Met regelmaat ziet een jonge chef zijn culinaire talent bekroond. Niet minder dan vijf toprestaurateurs langs de Vlaamse kustlijn kregen een ster naast hun naam: Stefaan Buyens (Le Fox, De Panne), Wim Vandamme (Maison Vandamme, Zeebrugge), Bart Desmidt (Bartholomeus, Heist), Kim & Stefan Verhasselt (Esmeralda, Knokke) en Christophe Van den Berghe (Jardin Tropical, Knokke). Stuk voor stuk staan ze voor een innovatieve, zeer geïnspireerde viskeuken. Schatten van de Noordzee als kabeljauw, tarbot, rog, garnaaltjes… worden omgetoverd tot uiterst smaakvolle gerechten. De vijf meesterkoks gingen speciaal voor deze publicatie een dubbele uitdaging aan: soep, garnalen, kabeljauw, zeetong, tarbot en rog, waren opgelegde thema’s en daarnaast mocht de chef nog vier compleet vrije gerechten uitwerken. De resultaten zijn een streling voor oog en smaakpapillen.
Stephane Verheye bracht deze culinaire parels op onnavolgbare wijze in beeld, terwijl collega-fotograaf Norbert Maes een treffend sfeerbeeld schetst van het werken én genieten in de respectieve restaurants.