Zeg mij waar de bloemen zijn

In ‘Zeg mij waar de bloemen zijn’ - een titel ontleend aan het bekende lied van Pete Seeger - verduidelijkt Gaston Durnez war de Eerste Wereldoorlog betekend heeft voor de gewone Vlaming en voor de geschiedenis van ons volk. Aan het front vonden toen Vlaamsgezinde intellectuelen en volksjongens elkaar.
In 28 hoofdstukken o.m. Over de Duitse furie in Aarschot, de gevechten aan het Ijzerfront, de gasaanvallen, de houthakkers van de Orne, de activisten, enz…, evoceert Durnez de oorlogsgruwel. Afschuw en verdriet om zoveel ellende klinken er sterk in door. Ontroering en ontzag voor de offers die zovelen brachten, bezielen de bladzijden. Een aangrijpende historische reportage “opdat wij zouden weten en niet vergeten”.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Zeg mij waar de bloemen zijn het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Zeg mij waar de bloemen zijn