Zo begint iedere ziener

Sommige gebeurtenissen zijn zó toevallig dat het moeilijk is er geen boodschap in te zien. Maar een boodschap waarvan? Van een andere werkelijkheid? Is er nog een andere werkelijkheid dan de alledaagse?

In 'Zo begint iedere ziener' waarschuwt filosoof Coen Simon dat het hedendaagse gevecht om de waarheid tussen geloof en wetenschap uiteindelijk de ondergang zal betekenen van het belangrijkste wat de mens bezit: zijn persoonlijke ervaring.

In een terugblik op de fantasierijke jaren van zijn eigen jeugd legt Simon de lucide krachten van de menselijke verbeelding bloot. Zijn zoektocht langs de randen van het denken geeft zo'n onverwachte kijk op geheugen, tijd, geluk, vriendschap, gevoel, droom, magie, dat niemand nog verlangt naar een andere werkelijkheid dan de onze.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Zo begint iedere ziener het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Reageren op Zo begint iedere ziener