Ooit iemand tegengekomen die gelukkig werd van eierkoeken en crackertjes met hüttenkäse? Diëten zijn vreselijk en smakeloos. En bovendien: wie wil er leven zonder uitspattingen? Nooit meer je te buiten gaan aan chocolademousse of die tweede of zelfs derde fles wijn bestellen?
Er is maar één methode die echt en gegarandeerd werkt: balans. De ene dag overdadig en gulzig smullen van een feestmaal, de andere dag sober, gezond maar wel heel lekker eten. Met enige regelmaat naar de sportschool of een rondje lopen in het park. Soms uitbundig feesten, daags erna met een antikatercocktail op de bank.
Het werkt als volgt: je kan prima een enorm stuk wildgebraad met truffelroomsaus, een overweldigende chocoladetaart of gegratineerde oesters met champagnesabayon eten, als je dat de volgende dag maar compenseert met bijvoorbeeld een frisse waterkerssoep of een lichte maaltijd als saffraanquinoa met gegrilde groenten.
Zonde & Berouw staat vol echte klassiekers, zoals French toast, crabcakes Benedict, Caesarsalade, kreeft thermidor en ouderwetse hangop, maar ook hippe en trendy gerechten zoals tonijnpizzaatjes met wasabimayonaise, ceviche van granaatappel in hoorntjes van filodeeg, een stamppotje van cress en goddelijke bad dad (en good mum) cupcakes.
Van chic (truffelravioli) tot heel gewoon (de lekkerste patat met mayo). Van eenpansgerecht tot bacchanaal, van overdadig eiwit- en vezelrijk tot vegetarisch: kortom, voor ieder wat wils. En alles uiteraard zoveel mogelijk biologisch, scharrel en duurzaam gevangen en natuurlijk bij voorkeur lokaal, om het milieu zo min mogelijk te belasten. Wij hebben in elk geval gekookt as hell, gesmuld en genoten. Nu jullie nog!