Zuiderkruis

Emma Schager heeft haar vriendin Floor Ponsioen in het buitenland maar één keer uit haar eigen schaduw zien treden. Meestal blijft Emma in Nederland om voor de planten te zorgen in Floors lege huis. Emma neemt er, na de breuk met haar vriend Paul, zelfs haar intrek wanneer Floor aan haar - naar wat later blijkt - allerlaatste reis begint. In de maanden na het schokkende bericht van Floors dood begint Emma te beseffen dat zij in alle opzichten Floors plaats heeft ingenomen. Was dat ook Floors bedoeling? Wilde zij zo, bijna ongemerkt, wegglippen uit haar eigen leven? Of was haar dood toch een ongeluk? Om een antwoord op die vragen te krijgen gaat Emma zelf op reis en volgt, aan de hand van Floors reisnotities en brieven, nauwgezet haar spoor door Australië, Nieuw-Zeeland en Fiji. In deze hecht gecomponeerde roman inventariseert Pauline Slot de kosten en baten van een gecomliceerde en grillige vriendschap. Wie is wie iets schuldig? Wat is verraad, en wat medeplichtigheid? 'Zuiderkruis' is een boek dat tot op de laatste bladzijde geheimen prijsgeeft

Toon details

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Is Zuiderkruis het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Reageren op Zuiderkruis