Geef mijn vader van Ineke Holzhaus is een prachtig verhaal over liefde en vriendschap, over ouders en kinderen, en over hoe een onverwerkt oorlogsverleden doorwerkt in volgende generaties. Dichter Ineke Holzhaus beschrijft de levens van drie zoekende personages in de vrije jaren zeventig, waarin de veiligheid van het geloof die eerdere generaties houvast bood definitief lijkt te zijn verdwenen.
Amsterdam, zomer 1972. Franny heeft een mislukte zelfmoordpoging gedaan. Ze kan zelf niet praten, maar hoort de mensen aan haar bed wel spreken.
Paul heeft een slechte relatie met zijn vader, die in de Tweede Wereldoorlog als dwangarbeider in Duitsland tewerkgesteld werd. Na diens plotselinge overlijden reist hij naar Göttingen, waar hij meer te weten komt over wat zijn vader heeft doorgemaakt.
Mariëlle besluit haar studie te beëindigen. Ze heeft het katholieke geloof afgezworen en probeert zingeving te vinden in fotografie en spiritualiteit. Ze heeft de ene minnaar na de andere, maar kan haar oude liefde Paul niet vergeten.