Kinderen die met een glimlach aan de eettafel zitten en alles eten, dat willen we allemaal wel.
In de praktijk is dit vaak een hele uitdaging en iets waar veel ouders dagelijks mee worstelen. Om de allerkleinsten zo veel mogelijk te laten proeven en eten moet je dit tot een onderdeel van de opvoeding maken. Francesca van Berk noemt dit de culinaire opvoeding, een aanpak die ze heeft ontwikkeld toen ze zelf moeder werd. Haar zoontje, nu 4, geniet net zoveel van mosselen, sinaasappels en radijsjes als van een patatje. Want ook dat laatste hoort erbij. In Mag ik nog een hapje? beschrijft ze alle stappen van deze culinaire opvoeding. Het boek staat vol
praktische tips en recepten voor het hele gezin, met aanpassingen voor de allerkleinsten.
In de praktijk is dit vaak een hele uitdaging en iets waar veel ouders dagelijks mee worstelen. Om de allerkleinsten zo veel mogelijk te laten proeven en eten moet je dit tot een onderdeel van de opvoeding maken. Francesca van Berk noemt dit de culinaire opvoeding, een aanpak die ze heeft ontwikkeld toen ze zelf moeder werd. Haar zoontje, nu 4, geniet net zoveel van mosselen, sinaasappels en radijsjes als van een patatje. Want ook dat laatste hoort erbij. In Mag ik nog een hapje? beschrijft ze alle stappen van deze culinaire opvoeding. Het boek staat vol
praktische tips en recepten voor het hele gezin, met aanpassingen voor de allerkleinsten.