De eerste uitgave van Bea Polaks Recepten uit de Joodse Keuken verscheen in 1955. Sindsdien is het een klassieker die in geen enkel Joods huishouden onrbreekt. Meer dan vijftig jaar en inmiddels twee generaties later staat het boek in de boekenkast van kinderen en kleinkinderen, vaak met ezelsoren en vetvlekken op de bladzijden van de kippen-soep, de gremsjelies, de pesachschotel en de boterkoek.
Deze nieuwe editie van Recepten uit de Joodse Keuken werd door Bea Polak en haar twee dochters geheel herzien en verbeterd. Het bevat de bekendste gerechten uit de Nederlands-Joodse keuken. Daarnaast bevat het een aantal unieke, bijna vergeten Nederlands-Portugees Joodse recepten, zoals prioletes (matzemeelkoekjes) en patinhos (eend), en zijn er recepten uit de moderne Isra sche keu ken toegevoegd.
Recepten uit de Joodse Keuken is een kookboek voor mensen die zich met heimwee de gerechten uit hun jeugd herinneren, en voor mensen die willen kennismaken met een zeer gevarieerde en veelzijdige kook- en eetcultuur.
Na de Tweede Wereldoorlog was er van het Joodse cultuurgoed in Nederland weinig over. 'Geen van mijn vriendinnen, en ikzelf ook niet, wist meer hoe bepaalde Joodse gerechten klaargemaakt moesten worden,' herinnert Bea Polak zich. Na de oorlog begon ze die traditionele recepten te achterhalen, wat resulteerde in Recepten uit de Joodse Keuken.