Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×


Meld je aan voor het Kinderboeken Leesteam van 2024/2025

Ben jij dol op lezen, praat jij graag over boeken en houd je ervan om andere lezers ook enthousiast te maken? Dan hebben we geweldig nieuws voor jou! We zijn op zoek naar enthousiaste lezers, uit elke provincie één, om ons Kinderboeken Leesteam 2024/2025 te versterken.

Het Leesteam vlogt en praat een schooljaar lang over lezen en boeken, zowel in de pers als online, geeft boekentips op social media, mag als allereerste het Kinderboekenweekgeschenk lezen en krijgt een speciale rol tijdens de uitreiking van de Kinderjury. 

Voorbeelden Kinderboeken Leesteam 2023/2024 

Bekijk een aantal voorbeelden van wat het Leesteam vorig jaar heeft gedaan! 

Kennismaking met het Kinderboeken Leesteam + workshop recenseren 

Tijdens de kennismaking  krijg je  een workshop recenseren en leer je alles over wat het Kinderboeken Leesteam inhoudt. Ook wordt er van elk lid een professionele foto gemaakt en krijg je  gelijk de eerste boeken mee naar huis om te gaan lezen!   

Kinderboekenweek ‘Lekker eigenwijs!’  

Vlak voor de Kinderboekenweek ontvangt elk lid van het Kinderboeken Leesteam het Kinderboekenweekgeschenk. Dit jaar is het geschenk Schatpakkers, geschreven door Pieter Koolwijk. En samen met het team mag jij als een van de eerste dit gloednieuwe verhaal gaan lezen en recenseren.  

Kinderjury 2025

Tijdens de Kinderjury vervul je als Leesteam een belangrijke rol. Je zorgt ervoor dat anderen willen stemmen! Dit doe je door leestips te geven tijdens de Kinderjury Leesweken, video's op te nemen en door deel te nemen aan activiteiten op school. Vervolgens beginnen de Stemweken en roep je iedereen op om te gaan stemmen. En als laatste is de uitreiking van de Kinderjury: misschien wel het spannendste en allerbelangrijkste moment van het Leesteam.  

Meld je aan!

Spreken al deze activiteiten jou aan? Geef je dan op voor het Kinderboeken Leesteam, en misschien ben jij binnenkort wel lid van het Kinderboeken Leesteam 2024/2025. Download hieronder het formulier en stuur het ingevuld naar ons toe. Je hebt hier tot en met zondag 30 juni de tijd voor. Je hoort dan binnen een paar weken of je bent gekozen. Download het formulier

Reacties op: Meld je aan voor het Kinderboeken Leesteam van 2024/2025