Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Mike van Barneveld

Meet & Greet met Inge Ipenburg

Hoe gaaf is dat zeg, afgelopen woensdag mocht ik samen met Coenraad de Kat een exclusieve lunch bijwonen met Inge Ipenburg. De meesten zullen haar vast nog kennen van haar rol in GTST (Martine Hafkamp) of haar zeer uitgekieden Mollenacties in het populaire spelletje Wie is de Mol? van een aantal jaar geleden. Tijdens het gesprek vertelde Inge Ipenburg dat ze al lang rondliep met de wens om ooit eens een thriller te schrijven. Maar ja wie niet vandaagdedag? Toch begon ze er aan en al snel had ze twee hoofdstukken geschreven. Stukje voor stukje kreeg het verhaal vorm. Inge Ipenburg, die normaal gesproken iemand van het uitstellen en uiteindelijk afstellen is, was resoluut dat ze dit project af moest maken. En zo geschiedde. Recentelijk is haar eerste thriller 'Het Gerecht' werkelijkheid geworden en ligt momenteel in de boekhandel. De roze kaft met daarop een doorgesneden passievrucht (voor alle duidelijkheid heren, het is geen ui), zal je vast niet ontgaan zijn. 

Het Gerecht is een heel aangrijpend verhaal over hoe het leven van een middelbare vrouw zomaar ineens op zijn kop kan staan. 's Morgens sta je op als altijd en lijkt er niks aan de hand, een aantal uren later moet je echter vrezen voor je leven en uiteindelijk niet allen die van jezelf. Wat doe je op zo'n moment. Het is altijd makkelijk om zulke antwoorden voor iemand anders te beantwoorden, maar wat als het jezelf gebeurt? Door het spannende en aangrijpende verhaal heen, zit er een hele grappige ondertoon in die zeker niet ten nadele gaat van het verhaal. In tegendeel zelfs. Het krikt het verhaal juist enigszins op. Het Gerecht is, misschien in tegenstelling tot anbdere boeken van BN's zeker het lezen waard. 

Hartstikke leuk om zo eens met Inge Ipenburg en de dames van haar uitgeverij (De Fontein) te kunnen kletsen. Dit alles is mogelijk gemaakt door Janneke Siebelink van bol.com, waarvoor hartelijk dank. Het was weer een dag om niet snel te vergeten. 

Reacties op: Meet & Greet met Inge Ipenburg