Meer dan 5,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

21
november 2023
om 14:11

10.000 welkomstboeken voor gevluchte kinderen

4 reacties

Vanaf december krijgen 10.000 kinderen tussen de 4 en 12 jaar in ruim 150 azc’s de bloemlezing Een boek voor jou als welkomstgeschenk. We heten de kinderen na hun vlucht welkom met mooie verhalen uit hun nieuwe wereld, maar wel in hun moedertaal.

Auteur Marit Törnqvist staat al jaren op de barricaden voor mensen op de vlucht. Ze hebben te maken met lange procedures, stress, onzekerheid en trauma's. Met dit initiatief steekt ze kinderen en hun families een hart onder de riem.

In 2017 initieerde Törnqvist al een Arabische uitgave van Een boek voor jou, waarin verhalen, gedichten en illustraties staan van onder anderen Annie M.G. SchmidtMax VelthuijsThé Tjong-KhingJacques Vriens en Bette Westera. Nu is het boek ook vertaald naar het Farsi, Tigrinya, Somalisch, Koerdisch en Turks.

'Anno 2023 zijn meer dan 110 miljoen mensen in de wereld op de vlucht voor oorlog en vervolging. Ruim 40% van hen is minderjarig. Een heel klein deel van deze groep zoekt bescherming bij ons in Europa. Wij moeten doen wat we kunnen om ze weer kind te laten zijn.' – Marit Törnqvist

De kinderen die een andere taal spreken, krijgen het tekstloze prentenboek Zaterdag van Saskia Halfmouw.



Bron: Persbericht


Reacties op: 10.000 welkomstboeken voor gevluchte kinderen

Gerelateerd

Over

Marit Törnqvist

Marit Törnqvist

Marit Törnqvist (1964, Uppsala) verhuisde op haar vijfde naar Nederland. Van 198...