Boekbericht: ‘Bloemblad van zee’ van Isabel Allende
De nieuwe roman van Isabel Allende gaat over een actueel onderwerp: migratie. Bloemblad van zee is een reis door de twintigste eeuw aan de hand van onvergetelijke personages. Ze ontdekken dat een mens steeds weer aan een nieuw leven kan beginnen. Een historische roman over ballingschap en liefde.
Aan het eind van de gruwelijke Spaanse Burgeroorlog wordt de jonge arts Víctor Dalmau samen met zijn vriendin, de pianiste Roser Bruguera, gedwongen om Barcelona te verlaten en te vluchten naar Frankrijk. Met nog tweeduizend andere Spaanse vluchtelingen gaan ze aan boord van de Winnipeg, een schip dat is gecharterd door de Chileense dichter en consul Pablo Neruda, op weg naar Chili. Tot hun grote verrassing worden ze ontvangen als helden in hun nieuwe thuisland – dat ‘langgerekte bloemblad van zee’, in de woorden van Neruda. Ze bouwen er een nieuw leven op en worden volwaardige Chilenen. Maar in 1973 gebeurt het onvoorstelbare: er breekt een dictatuur uit en weer moeten Víctor en Roser huis en haard verlaten.
Isabel Allende schreef eerder onder andere De winter voorbij (***) en De Japanse minnaar (****). Lees hier het interview dat Hebban-lid Mirjam Burger met de schrijfster had vlak nadat De Japanse minnaar verscheen.
Over Isabel Allende
Isabel Allende (1942) is de meest gelezen Spaanstalige schrijver ter wereld. Ze maakte in 1983 furore met haar debuutroman 'Het huis met de geesten', waarna de successen zich bleven opstapelen. Allende schreef boeken in genres variërend van historische romans tot YA tot thrillers. Haar oeuvre en levenswerk werden groots bekroond door Barack Obama met een Presidential Medal of Freedom.
Bloemblad van zee van Isabel Allende verschijnt op 4 februari a.s. bij uitgeverij Wereldbibliotheek.
Komt de nieuwe Isabel Allende op jouw Wil ik lezen-boekenplank? Reageer onder dit artikel.