Onderhoudend, maar had er meer van verwacht
Ik ben zeker niet de grote thriller-expert; ik pluk er slechts af en toe eentje uit als ik er in de mood voor ben. ‘De hulp’ triggerde me vanwege de vele positieve comments die ik gelezen had.
Het was zeker een onderhoudende leeservaring, met voldoende spanning en originaliteit. De grootste plottwists waren Nina’s persoonlijkheid die toch niet zo twisted blijkt te zijn, en Enzo die plots een belangrijke rol gaat spelen. De auteur heeft ook een zorgwekkende originaliteit in het bedenken van huis-, tuin- en keuken-marteltechnieken, maar daar zal ik me maar geen zorgen over maken zeker? :-)
Ik vind wel dat veel samenvattingen wat misleidend zijn. Vaak wordt geïnsinueerd dat Millie een vreselijk geheim binnen de familie ontdekt en zelf ook een vreselijk geheim met zich meedraagt, maar dat blijkt allemaal toch net iets anders te zitten. De ware toedracht is erg genoeg, maar wel net ietsje minder spannend. Ook heb je als lezer net iets té vroeg door dat Andrew niet de ideale man is die hij beweert te zijn. Als je nog niet aan de helft van een thriller zit en er al een happy end lijkt aan te komen, dan denkt een lezer al eens verder natuurlijk :-) Ook zitten er enkele plot holes in de verhaallijn van Cece. Ze wordt niet zelf slecht behandeld door Andrew, ze ‘vermoedt’ alleen dat hij iets met haar moeder doet. Dat lijkt haar extreem slechte gedrag niet helemaal te verklaren, vooral omdat ze totaal geen herinneringen heeft aan een vorig leven en Andrew als haar biologische vader ziet. Zelfs slecht behandelde kinderen hechten zich vaak (op een ongezonde manier) aan hun destructieve ouder, dus waarom dit kind zich totáál niet aan Andrew heeft gehecht, wordt niet echt verklaard.
Al bij al vond ik het zeker een onderhoudend boek, maar niet ‘top’. 3 sterren dus.