volledig ongeloofwaardig.
Al voordat dit boek een bestseller zou worden, kocht ik het al en begon er in te lezen.
Het verhaal kwam van meet af aan volkomen ongeloofwaardig op me over. Immers: welke intelligente vrouw stapt na één telefoontje, op een afgesproken plaats in een camper om met de nog onbekende eigenaar ervan een lange reis te beginnen van enkele weken tot maanden? 's Avonds liggen ze er samen in hetzelfde bed, hebben die eerste dag weinig met elkaar gesproken en zijn dus nog steeds vreemden voor elkaar? Na een paar hoofdstukken sloeg ik het boek definitief dicht en stuurde het terug. Bovendien vond ik het taalgebruik ook niet prettig: bombastisch, cliché, effectbejag, schreef ik elders. Vooral oppervlakkig en niet overtuigend.
En hoewel er wellicht mensen zijn die deze reis op die manier ook zouden doen, is het allesbehalve een intelligente keuze. Dat geldt ook voor het concept van het boek en de verhaallijnen.
Ik leerde op de middelb. school al dat grote oplages en behaalde prijzen niets zeggen over de kwaliteit van een boek: volg eigen inzichten en smaak. Bij deze dus.