de duiker

999Anna 28 november 2024
Ook de sfeer in dit boek is goed: spannend, in gedachten tijdens het lezen weer op de Waddeneilanden, want de beschrijvingen, plotontwikkeling is heel rustig en subtiel en houdt je aandacht vast. Overtuigend!
Met Scandinavië heeft het niks te maken, zoals ik hier las, ik kom daar graag, vaak en al heel lang en daar is de natuur, zijn de omgangsvormen en de mensen toch écht heel anders, is alles anders. Waddenthriller is een prima genre.
De duiker is net als de andere boeken van Deen echt Nederlands en Duits, een Waddenthriller. Rechercheur Cupido, een vriendelijke, innemende man die het liefst zijn eigen gang gaat binnen het onderzoek, samen met zijn geliefde hond, een harde werker. Deen slaagt er steeds in op overtuigende wijze te vertellen van het leven van vissers, zeelieden, duikers en eilandbewoners. De sfeer heel raak getroffen en div. verhaallijnen die meanderen met/langs elkaar.

Meer recensies van 999Anna