Roman met meerdere emotielagen
Als de wolven huilen, is het prachtige verhaal van Kristin Hannah. Ondanks dat het boek opnieuw is uitgebracht bij een andere uitgeverij en onder een andere titel, hoop ik dat veel lezers dit boek zullen gaan ontdekken en lezen. Waarom ben ik enthousiast over dit boek? Waarom raakte het mij op bepaalde momenten?
Wanneer op een dag in een klein stadje een jong angstig meisje met een jonge wolf in haar arm in een boom klimt in het stadje staat alles in rep en roer. Wie is het meisje? Waarom kent niemand de vermissing van het meisje die communiceert met de wolven en de natuur? Als Julia Cates door haar zus wordt gevraagd het meisje te onderzoeken zegt ze direct ja. Julia heeft het niet makkelijk gehad nadat ze aan de schandpaal is genageld en haar carrière op een dieptepunt lijkt te zijn geraakt. Ze trekt weer in het ouderlijk huis en staat versteld hoe het jonge meisje zich gedraagt. Ze kan niet praten en ze trekt zich vooral terug als ze mensen ziet. Langzaamaan ontstaat er een band tussen Julia en het meisje die de naam Alice krijgt. Ze leert kleine woordjes en integreert heel langzaam in de drukke mensenwereld. Maar ondertussen staan de gevoelens van Julia niet stil. Ze houdt zich groot, maar wat heeft ze het moeilijk. Helemaal als er een man zich meldt als de vader van het meisje. Is dit goed voor Alice en kan Julia het aan om dit meisje los te laten?
Advertentie
Instellingen | Privacy
Hannah heeft met Als de wolven huilen een prachtig verhaal geschreven die bol van emotie staat. De band die het meisje heeft met de wolf, haar vertrouwen naar Julia en later ook naar haar omgeving is prachtig te noemen. Af en toe neemt Hannah wel wat grote stappen in de ontwikkeling van Hannah, maar dit schaadt de basis van het verhaal niet. Ook het leven van Julia en haar omgeving is prachtig. Zoveel mensen kampen met emoties in hun privéleven en dat maakt deze zaak zo bijzonder.
Wat mij betreft leent Als de wolven huilen zich zeker voor en verfilming. Het verhaal leeft, is beeldend en laat zien dat vertrouwen een groot goed is in een mensen leven. Dit alles maakt dat ik heb genoten van het verhaal. Als de wolven huilen, is een goed gekozen (her)titel voor dit boek. Het kan zeker verwarrend zijn voor de lezer dat het boek twee titels kent, maar de inhoud kan ik iedereen aanraden. 4 sterren voor dit prachtige verhaal van Hannah.
Advertentie
Instellingen | Privacy