Leuk feelgood tussendoortje
Contrast is het tweede deel in de Harttocht-serie en neemt de lezer mee in het leven van Kara die het niet makkelijk heeft. Maar als ze Luke ontmoet lijkt het leven haar toe te lachen. Maar weet Hartevelt deze new adult romance op een prachtige wijze af te sluiten? Of had ik er toch meer van verwacht?
Kara heeft het niet echt getroffen in de liefde en zit dan ook niet op een relatie te wachten. Maar als ze Luke ontmoet op Pinkpop en niet veel later op een ander festival, lijkt het bijna geen toeval meer te zijn. Maar waarom ziet ze hem ook in haar woonomgeving? Is hij ook een stalker of liggen de zaken toch anders? Luke daarentegen wordt door zijn vrienden overgehaald om mee te gaan naar Pinkpop omdat hij nog altijd somber en verdrietig is na het overlijden van zijn beste vriendin Noa. Hij hoeft geen poeha om zich heen, maar als hij Kara ontmoet, kriebelt het toch. Zal zij de persoon zijn die zijn leven weer wat glans kan geven?
Hartevelt neemt de lezer in Contrast mee in een vlot geschreven verhaal die heel makkelijk wegleest. Ze weet het verhaal al snel ene wending te geven waardoor de lezer wel een idee krijgt waar dit verhaal heel zal gaan. Ondanks haar vlotte schrijfstijl voelde ik niet de binding met het verhaal die ik normaal heb met dit genre. Ik merkte dat ik niet de behoefte had om steeds verder te lezen, wat op zich jammer is.
Contrast is voor mij niet meer als een leuk tussendoortje geweest. Ik voelde niet continue mee met de personages en miste een bepaalde binding met het geheel. Om die reden geef ik Contrast 3 sterren.