Een familieweek vol verrassingen

A van Steeg 11 april 2025
Zwaan heeft al meerdere feelgood verhalen geschreven en laat zien dat ze hier goed haar creatie in kwijt kan. In De familieweek neemt ze de lezer dit keer mee in het verhaal van de dertigjarige Luna die nog altijd single is. Maar als de jaarlijkse familieweek voor de deur staat heeft ze zo geen zin. Maar zal het dit jaar eens een keer anders worden?

De familieweek is een echt feelgoodverhaal geworden waarbij Luna echt geen zin heeft in de jaarlijkse familieweek. Iedereen heeft een relatie, een goede baan en natuurlijk de daarbij passende luxe. Zij heeft haar baan en een auto die haar naar de plek van bestemming brengt, maar niet het leven die de rest leidt. Als ze aankomt, blijkt er een grote verrassing voor de deur te staan. Waarom heeft niemand haar ingelicht? En erger nog; hoe komt ze deze week door? Maar als er een knappe hunk in beeld komt lijkt dit het een en ander te veranderen, of toch niet?

Ik heb het geluk dat ik meerdere boeken mocht lezen van Zwaan. Haar boeken staan garant voor echte feelgood en daarom keek ik ook uit naar De familieweek. Haar schrijfstijl is wederom vlot en ik las het verhaal dan ook met een dag uit. Helaas heb ik dit keer maar een gemiddelde beoordeling gegeven omdat ik een bepaalde flow miste in het geheel. Het verhaal loopt, heeft leuke personages maar ik miste de echte feelgoodvibe waar ik in weg kon zwijmelen. Het dramatische deel vond ik met momenten echt hilarisch, net als de eigenheid van Luna.

De familieweek heeft de meeste ingrediƫnten voor een feelgood, maar ik had er toch net iets meer van verwacht. Ik had echt met Luna te doen die zich vaak niet gezien en gehoord voelde, maar elke keer weet ze zich toch staande te houden. Zwaan heeft met Luna een fijne personage een gezicht gegeven in haar nieuwste boek.

Zoals gezegd was De familieweek voor mij niet het leukste boek die ik las van Zwaan, maar het kan niet altijd zijn dat alle boeken van een auteur hetzelfde gevoel geven bij een lezer. Ik blijf zeker de boeken lezen van Zwaan. Ze is inmiddels een vertrouwd gezicht binnen dit genre en daar mag ze meer dan trots op zijn.

Meer recensies van A van Steeg