Wederom een goede psychologische thriller van Damen
De laatste wens is het vierde boek welke ik las van Marieke Damen. Mijn leeservaring is altijd positief en ik was dan ook enthousiast toen ik zag dat er een nieuw boek op de markt kwam. Dit keer neemt ze de lezer mee in de wereld van de uitvaartbranche. Wat als je man verongelukt en je alleen achterblijft met twee jonge kinderen en een bedrijf? Lukt het dan om alle ballen hoog te houden?
Nadja heeft een fijn leven met haar man Steven en hun twee kinderen. Hun begrafenisonderneming loopt goed tot haar man verongelukt op een weg die hij bijna met zijn ogen dicht kan rijden omdat hij er dagelijks langs komt. Al snel vermoed Nadja dat er meer aan de hand is, maar hoe kan ze dit bewijzen. Als er langzaamaan bedreigingen op haar pad komen omdat ze op onderzoek uitgaat, lijken de mensen dicht bij haar slachtoffer te worden. Maar wat is de echte reden achter de dood van haar man en wat heeft het verleiden met het heden te maken?
Damen laat zien dat ze een goede psychologische thriller kan schrijven. Mooi om te zien hoe haar vader haar dingen duidelijk wil maken, maar niemand hem echt gelooft. Het eind wordt spannend en zijn de plotwendingen goed bedacht en uitgewerkt. Zet dit naast korte, snelle hoofdstukken en je weet als lezer dat het boek snel zal lezen. Omdat Damen weet hoe ze een verhaal sterk kan opbouwen, heeft ze inmiddels al een groot schare fans bij elkaar verzameld.
De laatste wens is een psychologische thriller geschreven die een goede opbouw kent. Ik kon het boek eenmaal lezende moeilijk aan de kant leggen omdat ik zo benieuwd was hoe het zou gaan aflopen. Dit zegt veel over mijn leeservaring. Damen mag trots zijn op haar nieuwste werk en ik vermoed dat veel lezers De laatste wens kunnen waarderen. Ik heb in ieder geval genoten van De laatste wens en geef het graag 4 sterren,