Geweldig tweede deel in de Wolters - Molenaars serie

A van Steeg 22 april 2025
Drenkman is het tweede boek geschreven door Frank Peters. Eerder debuteerde hij met Het meisje in het venster die met meerdere prijzen mocht meedingen. Weet hij met het tweede deel in de Wolters – Molenaars serie de lezer opnieuw te verrassen met een goede thriller?

Net als zijn eerste boek heeft Drenkman een prachtige cover die de lezer snel zou oppakken in een fysieke winkel. Dit keer neemt Peters de lezer mee in de wereld van schimmige experimenten waarbij slachtoffers zijn gevallen. Maar wat als blijkt dat er meer in het spel lag dan alleen de experimenten? Welke mensen zijn er dan nog te vertrouwen? Sandra wordt gevraagd of ze van deze gebeurtenissen een documentaire wil maken en stemt hier mee in. Inmiddels is ze bij Rik ingetrokken omdat haar huwelijk op knappe staat. Maar Rik heeft ook zo zijn issues. Hij zit er nog steeds mee dat zijn oudere broer toen hij jong was is verdwenen. Waar is hij gebleven en kan hij ooit deze periode afsluiten? Als hij middels medicijnen echte dromen krijgt, lijkt deze vraag steeds dichterbij te komen, maar wil hij het antwoord echt wel weten?

Drenkman is wederom een goed uitgewerkt verhaal geworden waarbij de verschillende verhaallijnen bij elkaar komen. Naast de spanning is de romance tussen Rik en Sandra ook voelbaar, al hoop ik dat deze nog meer aandacht mag krijgen in het volgende deel. Zo benieuwd hoe de twee verder gaan!

Peters mag oprecht trots zijn op Drenkman. Hij is wat mij betreft gegroeid in zijn verhaal en dat mag echt een compliment krijgen. Hij zal zeker meer naam krijgen in de boekenwereld met dit tweede boek. Zijn opbouw en schrijfstijl is heel vlot te noemen en dat maakt dat je al snel meeleeft met de personages. Daarnaast is het geheel beeldend en zouden beide boeken zich zeker kunnen lenen voor een verfilming of serie.

Drenkman is een goede opvolger van Het meisje in het venster en ik ben blij dat ik ook dit boek mocht lezen. Het was voor mij echt genieten en keek uit naar mijn volgende leesmoment. Ik geef dan ook 4 dikke sterren aan Drenkman.

Meer recensies van A van Steeg