Wat een bijzondere roman (3.5*)
Een eeuwigheid met jou is een historische roman waarvan de cover mij direct aansprak. Wat hebben de kwasten o de cover met het verhaal te maken? Wat ik direct enthousiast over dit verhaal of was het toch niet helemaal mijn ding?
Vita Ambrose en Ben Church komen elkaar op een wel heel bijzonder moment in het leven van Ben elkaar tegen. Hij heeft net te horen gekregen dat ongeneeslijk ziek is en dat hij niet lang meer te leven heeft. Maar hoe ga je met zo'n boodschap om als de tijd nu echt begint te tellen? Vita daarentegen lijkt een oneindig leven te leiden en dat maakt hun werelden wel heel verschillend. Vita heeft als muze model gestaan voor Leonardo da Vinci en leeft een oneindig leven. Maar waar zij de mensen om haar heen moet los laten, zal Ben zijn leven los moeten laten. Hoe kan de ontmoeting tussen twee mensen die de liefde in elkaar ontdekken stand houden als de tijd zo snel voorbij vliegt?
Rowan Coleman heeft met Een eeuwigheid met jou een bijzondere roman geschreven die ik ook wel wat verwarrend vond lezen. Ik had niet direct de binding met het verhaal en had ook niet altijd het idee wie er nu aan het woord was. Hierdoor las ik het boek wat onzeker terwijl de verhaallijn wel boeiend te noemen is. Want hoe is het om een oneindig leven te leiden en de mensen om je heen te moeten verliezen, maar anderzijds ook hoe het is om jong te horen dat je snel zal overlijden en het leven achter je laat?
Een eeuwigheid met jou is een roman die anders leest dan een gemiddelde historische roman. Hierdoor wordt je als lezer wel tot nadenken gestemd, maar dat is juist niet echt wat ik zoek binnen een roman. De schrijfstijl is uitnodigend maar vraagt wel aandacht omdat niet altijd duidelijk is wie aan het woord is. Persoonlijk had ik meer binding met het verhaal verwacht want het thema leent hier juist zo goed voor.
Persoonlijk is Een eeuwigheid met jou niet het boek geworden waar ik op had gehoopt. Het thema is goed gekozen en dat het is verdeeld over 12 delen maakt de tijdlijn wel overzichtelijk. Gelukkig heeft de auteur gekozen voor korte hoofdstukken waardoor er wel vaart in het boek blijft. Ik las Een eeuwigheid met jou dus met gemengde gevoelens omdat ik een andere schrijfbenadering naar de lezer had verwacht. Ik vond het verhaal in de basis verder goed maar kom niet verder dan 3.5 sterren.