Wat een heerlijk vijfde deel in de Klopjacht-serie

A van Steeg 29 november 2024
Hemelstreek is het vijfde deel die eigenlijk in eerste instantie niet zou verschijnen omdat de serie uit vier delen zou bestaan. Inmiddels is een zesde deel ver in de planning wat betekent dat de liefhebbers van de Klopjacht-serie nov verder kunnen smullen van deze serie. Dit keer weet de auteur de lezer gelijk te verrassen aan het begin van het boek. Welke consequentie heeft dit gegeven voor de personages?

Nadat iedereen zijn geluk gevonden lijkt te hebben en het leven er rooskleurig uitziet, krijgt de band een grote verrassing te verduren. Want als bij een kerstintocht opeens blijkt dat een bekende nog in leven is, kan niemand dit geloven. Want iedereen heeft zo haar gerouwd en nu blijkt diegene al jaren te leven. Maar ondertussen gaan de dreigementen ook door en dit keer worden ze wel heel persoonlijk gespeeld op meerdere mensen, zelfs van heel dichtbij. Maar is iedereen sterk genoeg om naast de dreigementen te genieten van de terugkeer van de bekende? Ondertussen gaat het succes van de band verder en ontstaan er mooie samenwerkingen. Waar de muziek hun samen sterk houdt, blijft ook de vraag wie er te vertrouwen is. De dreigementen lijken van dichtbij te komen, maar wie wil hun nog steeds bedreigen nu alles zo goed loopt en de personages eindelijk hun stabiele leven hebben ingericht?

In Hemelstreek heeft Ester niemand meer dan Direct betrokken bij het verhaal. een van de beste bands van Nederland die gewoon meewerken aan je boek! Wow!. Ik heb genoten van Hemelstreek en heb het idee dat de serie echt als een stoomlocomotief begon, en nu heel goed op dreef is. Hopelijk komen er nu nog meer delen in deze serie. Tof dat de boeken inmiddels ook naar het Engels zijn vertaald zodat een nog breder publiek kan genieten van haar boeken.

Rozema, alias Ester mag trots zijn op deze serie. Ze laat zien dat ze naast romanschrijfster zeker ook haar ei kwijt kan in de spannende genre. Ik was eerst wat sceptisch over de serie, maar wordt steeds meer enthousiast. 4 welverdiende sterren voor Hemelstreek.

Meer recensies van A van Steeg

Aan het lot kun je niet ontsnappen ... of wel?

Intermezzo is een prachtige roman over broers en geliefden, van dé literaire stem uit Ierland.

Door de late middeleeuwen letterlijk aan te raken blaast Van Loo ons verre verleden meer dan ooit nieuw leven in.

Een ode aan de Hollandse keuken en de smaak van thuis.

Meer dan 200 recepten voor de kerstdagen.

Superdikke editie met 3D-beeld, geuren en vele andere extra's!

Het leukste cadeau voor iedereen: lol verzekerd!

Toine Heijmans neemt zijn lezers mee naar de uiterwaarden, de laatste Nederlandse wildernis.

Een roman over iemand die floreert als onderzoeker, maar zich het comfortabelst voelt als ze zelf in de schaduw blijft

In Lijtje deelt Harmen van Straaten ontroerende, grappige en herkenbare verhalen over zijn dementerende moeder.

De schitterende beelden en poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen het meisje en de drie dieren.

Een magisch coming-of-age-verhaal over een jongen die zijn eerste weekend zonder zijn ouders doorbrengt. . . en een leeuw die op hem komt passen.

Een thriller over verloren zielen, familiebanden en dodelijke loyaliteit.

Deze nieuwe fase kan er een zijn van vreugde, vervulling en verdieping.

De Gouden Griffel-winnaar in een luxe uitgave!

De auteur van Het meisje in de trein is terug! Ligt de waarheid op het eiland begraven?

Kenia, 1926. De jonge Ivy staat voor grote uitdagingen. Ondertussen is Ranjana, een jonge Indiase vrouw, op de vlucht.

Een nieuwe, inclusieve geschiedenis van het vroegst bewoonde continent van de wereld.

Een prachtig overzicht van de liefdespoëzie, van de vroege middeleeuwen tot nu

Hoe kunnen we ons een weg banen door dit alles?

Drie jaar geleden overleed haar beste vriendin, en sindsdien staat Erins leven stil.

Kenia, 1910. Als de jonge Ivory meereist met haar vader op safari, wordt ze onmiddellijk verliefd op het land en de natuur