Wat een geweldige bundel vol superhelden
Het Supercoole, supergrappige, superheldenboek is het tweede deel in deze geweldige serie en neemt de jonge lezer op een sublieme wijze mee in hoe het is om kanker te hebben en wat er daaromheen allemaal gebeurd. Voor mij was het de eerste kennismaking met dit boek en met de auteurs en wat was ik blij verrast. Maar waarom vond ik dit boek zo mooi?
In Het supercoole, supergrappige, superheldenboek krijgen 10 auteurs de gelegenheid om hun verhaal met de jonge lezer te delen. Elk verhaal krijgt een korte introductie over de auteur en dan wordt het korte verhaal verteld. Elk verhaal gaat over de strijd tegen kanker en elk auteur kiest voor een andere aanpak. Hierdoor krijgt de lezer een beeld wat bijvoorbeeld de chemokuur met de jonge zieke doet. Bij het ene verhaal kiest de autuer ervoor de lezer een superheld te laten zijn en te laten vechten in een oorlog, terwijl de ander je meeneemt naar een planeet. Maar elk verhaal laat zien hoe het kind met de chemo een gevecht aangaat met de zieke cellen. Zoals gezegd kende ik het eerste boek niet en ging er dus met een open mind in. Maar wat is dit boek informatief op een mooie wijze. Één verhaal is inmiddels te zien in een serievorm en dat kan voor de zieke kinderen die niet kunnen lezen een mooi middel zijn om alsnog geïnformeerd te worden.
Wie graag korte verhalen leest die ook geschikt zijn voor kinderen vanaf 8 jaar, zou dit boek echt eens kunnen lezen. De verhalen zijn verschillend maar dienen wel 1 doel. Ik vond vooral dat het zo in een verhaalvorm wordt gegoten zo mooi. Het is daardoor voor het kind beeldend en toch krijgt het informatie. Zo mooi dat de uitgeverij een deel van de opbrengst van een verkochte boek doneert aan de vzm Kinderkankerfonds.
Het supercoole, supergrappige, superheldenboek is een boek die ik met twee dagen uitlas. Voor kinderen is het leuk om steeds een verhaal te lezen en misschien het eerste deel ook nog eens te herlezen voor zoveel mogelijk informatie voor het kind. Wie weet is het leuk om ook eens een boek uit te brengen met een ander ziektebeeld zodat het boek voor nog meer kinderen interessant kan zijn. 4 sterren voor dit geweldige tweede deel.