Het verkeerde kind zet de wereld op zijn kop voor verschillende mensen (3.5*)

A van Steeg 06 maart 2025
Het verkeerde kind is de tweede samenwerking van M.J. Arlidge in de Crime Writer’s Room. Dit keer heeft hij samen met Julia Crouch Het verkeerde kind geschreven. Waar ik altijd de boeken van Arlidge verslind, was ik dit keer wat minder enthousiast. Maar waarom genoot ik dit keer wat minder van zijn thriller?

In Het verkeerde kind maken we kennis met het Sarah en Jake en hun drie jonge kinderen. Nadat Max is geboren zijn de zorgen groot in het gezin als blijkt dat hij neonatale diabetes heeft en hiervoor medicijnen moet slikken. Sarah heeft het er maar moeilijk mee, zeker nu Jake nog steeds weinig helpt in de zorg van de kinderen. Als Sarah op een dag met Max nog een rondje wandelt na een afspraak met haar collega verdwijnt Max. Maar waar is hij gebleven en waarom wil niemand Sarah geloven?

Naast Sarah en Jake lezen we ook over het stel Jenna en Gaz die dolblij zijn met hun zoon Blaze. Het liefst hadden ze een meisje gehad, maar hij is meer dan welkom in de star familie. Maar wat als blijkt dat Jenna een groot geheim met zich meedraagt en Gaz hierin meegaat? En wat als het geheim wordt ontrafeld en het gezin niet langer meer kan rondtrekken om uit beeld te blijven van de buitenwereld?

Het verkeerde kind is helaas een voorspelbaar verhaal waarin ik de typische spanning die M.J. Arlidge normaal gesproken kent in zijn verhaal mist. Al snel is duidelijk hoe de verhaallijn zal verlopen al wordt er zeker geprobeerd om nieuwe spanning in het verhaal te brengen. Waar ik genoot van de samenwerking met Steph Broadribb had ik dit dus minder met de samenwerking met Julia Crouch. Desondanks herkende ik wel de opbouw van het verhaal die Arlidge hanteert en dat was zeker prettig om te lezen. Door de korte hoofdstukken, precies de juiste personages en een goede omgeving maakt wel dat het verhaal leeft. Ik voelde zeker mee met Sarah en haar pijn, maar ook met Joan die al jaren de pijn voelt van de dochter die ze eigenlijk graag anders had gezien.

Arlidge heeft nog een paar samenwerkingen in de pen zitten met andere schrijvers. Heel leuk bedacht en biedt zeker een podium voor de auteurs waar hij mee schrijft. Ik hoop dat zijn volgende samenwerking een beter verhaal wordt die niet al te voorspelbaar is. Ik ben fan van Arlidge dus zal zeker het volgende boek lezen. Dit keer was ik iets minder enthousiast en geef daarom niet meer dan 3.5 sterren.

Meer recensies van A van Steeg

Het nieuwste boek van Evie Woods zit vol magische verhalen en bewandelt de intrigerende grens tussen het alledaagse en bovennatuurlijke. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.