Ik geef je kerst
Ik geef je kerst is het eerste kerstboek die ik las voor de decembermaand. Het neemt de lezer mee naar de van oorsprong buurkinderen Elsemarieke en Remy. Dat ze als buurjongen en buurmeisje onder ander de liefde voor kerst deelde, zijn ze elkaar door een miscommunicatie uit het oog verloren. Maar wat als hun paden elkaar weer kruizen?
Rijsdam heeft al meerdere verhalen geschreven en het feelgood zit zeker in haar bloed. In Ik geef je kerst leren we de nu volwassen Remy kennen die al jaren een relatie heeft met Robyn die elkaar kennen van school. Robyn is model en bekend. Elsemarieke is vooral op zichzelf. Als de twee elkaar weer treffen bij een nieuwe kerstshowprogramma, is het lastig. Want wat is Remy nog leuk, maar ja hij is wel bezet. Als de twee aan elkaar worden gekoppeld omdat Elsemarieke hem begeleid, kunnen ze oude herinneringen ophalen. Maar wat als de liefde nooit is weggeweest en het leven soms een andere invulling aan de buitenwereld toont dan de werkelijkheid is? Kun je dan kerst weer als vanouds vieren?
Laat ik gelijk maar met de deur in huis vallen, maar ik vind Ik geef je kerst niet het beste boek van Rijsdam. Lange tijd had ik een fijne leesflow tot we naar het einde naderde. Toen werd dit steeds minder omdat er teveel toevalligheid in het verhaal zit om nog geloofwaardig te lezen. Ik had gehoopt op een zoetsappig verhaal, maar dat voelde ik nu minder dan in haar vorige boeken.
Complimenten dat ze een serieus thema door het verhaal weeft. Hopelijk laat het mensen zien dat de ziekte van Lyme echt heel heftig kan zijn en dat mensen snel aan de bel trekken. Ook haar schrijfstijl is vlot waardoor je wel snel door het korte verhaal heen bent. Helaas was ik dit keer iets minder enthousiast over haar boek, maar dat mag de pret zeker niet drukken. 3 sterren voor de kerstnovelle van Rijsdam.