Wat een sterke start van deze nieuwe serie.

A van Steeg 18 maart 2025
In een oogwenk is het debuut van Jo Callaghan en tevens het begin van een nieuwe serie met Kat & Lock in de hoofdrol. De cover vond ik al heel pakkend net als de synopsis. Wat was ik dan ook enthousiast toen ik de kans kreeg het boek te mogen lezen. Is dit een sterk begin van een nieuwe serie?

In een oogwenk maken we kennis met Kat Frank die het niet heel makkelijk heeft. Ze heeft een half jaar geleden haar man aan kanker verloren en haar bijna volwassen zoon is ook steeds meer op zichzelf. Maar ze besluit toch weer aan het werk te gaan waar ze gelijk aan een pilot wordt gekoppeld met een aantal collega’s en een digitale collega genaamd Lock. De scepsis kan bijna niet groter zijn, maar Kat besluit de uitdaging aan te gaan. Als ze op zoek gaan naar vermiste tieners blijkt al snel dat Lock een toevoeging te zijn aan de onderzoeken van de twee vermisten, al wordt Kat ook horensdol van zijn stugge houding. Maar ze kan de zaak niet loslaten en ze wil laten zien dat ze kan samenwerken met Lock. Gelukkig heeft ze een fijn team naast zich tot de zaak wel heel persoonlijk wordt. Kan ze dan vertrouwen op haar intuïtie, haar collega’s en Lock voor het te laat is?

Callaghan heeft een vernieuwende literaire thriller geschreven die echt heel veelbelovend is. Naast dat het verhaal leeft en laat zien dat in het echte leven om de 90 seconden wel iemand vermist raakt, laat ze ook zien dat de digitale wereld zeker ondersteunend kan zijn naast de huidige wereld. Lock kan zeker nog groeien, maar dat geld ook voor de andere collega’s. Ze hebben allemaal zo hun rugzakje en dat biedt natuurlijk heel veel ruimte voor de vervolgdelen.

In een oogwenk is een sterke start van een nieuwe serie waarvan ik het tweede deel zeker ga lezen. Want de schrijfstijl is gewoon heel fijn en het verhaal is vernieuwend en biedt nog zoveel ruimte om verder te groeien. Complimenten aan Callaghan voor dit mooie debuut. Ik geef het graag 4 sterren.

Meer recensies van A van Steeg